Georg Oddner. Foto Bertil Ericson

Måndag 8 oktober

Vi minns Georg Oddner

I Skåne Direkt minns vi  malmöfotografen Georg Oddner, som gick bort i helgen.

Zlatan lirar boll

Zlatan kommer till Rosengård i Malmö för att inviga en ny fotbollsplan och lira fotboll med ett gäng tjejer och killar. På fotbollsplanen som han själv kickade boll som liten kille ska han inviga strålkastarna på Zlatan court. Ikväll är det 30 lyckligt lottade tonåringarna från hela Sverige som får chansen att spela boll med Interstjärnan.

Årets Nobelpris i medicin/fysiologi

Årets Nobelpris i medicin/fysiologi går till Mario R Capecchi och Oliver Smithies från USA och Martin J Evans från Storbritannien. Pristagarnas upptäckter har möjliggjort en ny kraftfull teknik, så kallad riktad genmodifiering i möss, som nu används inom så gott som all biomedicinsk forskning, från grundforskning till utveckling av ny sjukdomsterapi. Ragnar Mattsson, professor i reproduktionsimmunologi vid Lunds universitet förklarar.

Hej livet och döden

Gänget bakom det före detta P3-programmet Hej Domstol  gör en revy på scen. Hej Livet och döden ska den heta, berättar Kalle Lind. De andra två i komikergänget är Ola Norén och Valle Westersson. Premiär på Hej livet och döden blir 7 november på Viktoriateatern .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".