1 av 2
Christian Kjellvander. Foto: Lars Ekman
2 av 2
Johan Wissman. Foto: Adam Ihse/Scanpix

Torsdag 1 november

Johan Wissman blev Årets skåning

Johan Wissman har röstats fram till Årets skåning. Han fick överlägset flest röster av de sju kandidaterna.

Den 14:e november ska Wissman hyllas vid en radiogala i Eslövs Medborgarhus som direktsänds i P4. Sveriges Radios skånska P4-lyssnare shar röstat fram Wissman som Årets skåning. Cirka 1 500 röster kom in.

Christian Kjellvander
spelar och sjunger

Skånepågen Christian Kjellvander är skivaktuell igen. I Skåne Direkt hör du honom spela och sjunga.

Kockumsbilder ställs ut

Elva före detta anställda på Kockums har sedan 1999 hållit på att gå igenom 10 000 osorterade fotografier av arbetet på Kockumsvarvet. Nu har det resulterat en fotoutställning med 230 bilder som ställs ut på Malmö stadsarkiv. David Richter träffar Bo Nilsson som arbetade i 45 år på Kockums, bland annat som verkstadschef.

Ska hamnbolag få göra alkotester?

Överåklagare Sven-Erik Alhem upprörs över att Rikspolisstyrelsen nu vill stoppa ett vaktbolag från att göra alkotester i Ystad hamn.

Oppositionen protesterar mot vårdnadsbidrag

Femklövern i Helsingborg vill införa vårdnadsbidrag. Frågan ska nu utredas, men oppositionen protesterar. I studion debatterar Birgitta Södertun (kd), kommunalråd, och Ingela Andersson (s), kommunalråd i Helsingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".