Onsdagen 28 november

Allt fler handlar klappar på nätet

På posten i Malmö sorteras paket som aldrig förr, när julklapparna alltmer handlas på nätet.

Låda från 1907 öppnas

På Trelleborgs museum visar man idag upp ett unikt fynd man hittat inbyggt i väggarna, när Maglarps nya kyrka revs helt nyligen.

Joni Mitchell hyllas

Lotta Wenglén gästar studion med anledning av Joni Mitchellkvällen på Debaser på onsdagen.

Musikhuset Jeriko kan tvingas flytta

Musikhuset Jeriko i Malmö kan tvingas att  flytta. Fastighetsägaren vill höja hyran med nästan 80 procent. Orlando Pinero, ordförande i föreningen Mix musik som står för kontraktet, säger att en så kraftig höjning klarar de inte.

Räddningstjänsten agerar efter bränder

Eva Löwbom, räddningschef i Landskrona-Svalöv-Bjuv, bjuder på onsdagskvällen in de boende i det branddrabbade huset till ett informationsmöte.

Räddningstjänsten i Malmö under ett år anställt två brobyggare, som denna gång framför allt ska arbeta med att informera vuxna med invandrarbakgrund om hur Räddningstjänsten jobbar.

Många av de som bor på Koppargården i Landskrona var inte nöjda med hur kommunen skötte sig i samband med branden. De tyckte att det tog för lång tid innan man kunde få hjälp, stöd och svar på sina frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".