Måndag 28 januari

Lund kanske inför vårdnadsbidrag

Lund, funderar den styrande borgerliga fyrklövern på allvar på att införa ett kommunalt vårdnadsbidrag på 3 000 kronor i månaden till föräldrar som stannar hemma med sina barn. Vårdnadsbidrag är ett sätt att klara en överfull barnomsorg.

Hör Tove Klette folkpartistiskt kommunalråd  och Anders Almgren, socialdemokratiskt oppositionsråd och föräldrareaktioner.

Bortbytingen är Moomsteaterns nya

Moomsteatern sätter upp Selma Lagerlöfs Bortbytingen. Den handlar om att förkasta och stöta bort. Som vanligt består Moomsteaterns ensemble av förståndshandikappade skådespelare och gästskådisar utan något handikapp. Bortbytingen är sagan om ett barn som man tror är utbytt mot ett trollbarn och som de flesta försöker stöta bort.

Danskt handbollsguld firas

På måndagseftermiddagen kom det danska guldlaget tillbaka efter segern i handbolls-EM. 24-20 mot Kroatien i finalen gav Danmarks första mästerskapsseger någonsin på herrsidan. Spelarna i guldlaget togs emot ute på Kastrup av både brandmän i parad och en jublande allmänhet. Guldlaget fortsätter nu till Rådhusplatsen mitt i Köpenhamn där det blir fest och mottagning inne i Rådhuset. Ljudet kom från danska TV2, kanalen som sände finalen. 2,4 miljoner danskar såg andra halvlek i matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".