Onsdag 6 februari

Rättegång efter fasttejpning av pojke

Idag ställdes fem pojkar i 16-årsåldern inför rätta i Malmö misstänkta för att ha tejpat fast en 14-åring på skolgården, en rättegång som hållits bakom stängda dörrar.

Händelsen har inte bara fått följder för de direkt inblandade, även skolan har påverkats på olika sätt, enligt Limhamn-Bunkeflos utbildningschef Mats Bååth.

Socialdemokraterna inför röd skola

I Danmark har flera politiska partier stora problem. Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val på 80 år och försöker nu komma tillbaka med hjälp av en röd skola. Det nya högerliberala Ny Alliance är på väg att falla sönder.

Råttans år inleds imorgon

Vi sköt upp raketer och drack champagne för mer än en månad sedan. Men för andra är det nyårsafton ikväll, och firandet förbereds som bäst. Råttans år inleds imorgon. Det kinesiska nyåret ska firas.

Tidsfrist ute för svartbyggt saltlager

Trots att myndigheternas tidsfrist gick ut i måndags så har Svensk jordförbättring inte flyttat sitt svartbyggda saltlager på Norra industriområdet i Åstorp. Därför hotas företaget med ett vite på en miljon kronor.

I Skåne Direkt handlar det också om ett svartbygge som vållar problem i Åstorp och om en musikfestival som haft stora problem, men nu kanske ändå är på väg att räddas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista