Torsdag 21 februari

Fem dömda efter tejpning

På torsdagen avkunnas domen i det uppmärksammade målet mot ungdomar som misstänks ha tejpat fast en 14-årig pojke på en skolgård i Malmö. I Skåne Direkt följer vi upp rättens utslag och pojkens mamma kommenterar domen.

Behövs sopspanare?

Behövs sopspanare för att inte återvinningsstationerna ska bli för skräpiga? Hör direktören för förpacknings- och tidningsinsamlingen och malmöbor om sopsortering.

Blodsbröder på turné

Willy Russels tragiska musikal Blodsbröder handlar om skrock och om blod som är tjockare än vatten. Det blir Malmö opera- och musikteaters stora turnéproduktion i vår där man spelar på sju olika platser i Skåne. Premiär blir i Kristianstad och på scen finns bland annat Regina Lund och Kajsa Reingardt.

Okänd svensk världsstjärna

En av fem svenska filmskådespelerskor som fått en stjärna i trottoaren på Walk Of Fame är Anna Q Nilsson från Skåne. Med sina mer än 200 filmer mellan 1911 och 1954 är hon ett begrepp inom den amerikanska filmhistorien. Ändå är Anna Q Nilsson och hennes mer än 40 år långa karriär) nästan helt okänd  i Sverige. Ystadjournalisten Per Sjöberg har skrivit en bok om henne.