Tisdag 8 april

Hur många skånska lag ryms i elitserien?

Malmö Redhawks möter Rögle i ett skånederby som kan avgöra vilket av lagen som tar sig upp till ishockeyns elitserie. Vilket skånelag vill du se i elitserien? Malmö? Rögle? Båda? Eller är du från Gävle och hoppas att båda skånelagen missar? Ring 040-666 57 57 och säg din mening. Rösterna hör du i Skåne Direkt med hockeyspecial - sändningen startar 15.03.

Damallsvenskan har dragit igång

På måndagen gjorde det skånska laget Ldb FC Malmö sitt sista träningspass på hemmaplan före säsongspremiären i morgon kväll i Stockholm mot Hammarby. Den 19-åriga mittbacken Malin Levenstad är trots den unga åldern en av lagets viktigaste spelare i årets allsvenska.

Norrvikens trädgårdar fräschas upp

Hur kan Norrvikens trädgårdar i Båstad förbättras? Det har studenterna på trädgårdsmästarutbildningen på Apelrydsskolan fått fundera på.

Stangertz slutar som teaterchef

Göran Stangertz, chef för Helsingborgs stadsteater slutar nästa sommar. Då har han suttit åtta år som teaterchef och blir samtidigt 65 år gammal.

Istället hoppas han regissera lite mer och stå på scen, men framförallt ska han skriva en bok, säger han. Teaterns styrelse har börjat arbeta med att söka en efterträdare till Stangertz som slutar sitt jobb sommaren 2009.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista