Onsdag 9 april

Supporter avstängd för bråk i Danmark

För första gången stänger en svensk fotbollsklubb av en supporter för händelser utanför fotbollsarenan. Det är Helsingborgs IF som stänger av en huligan efter ett huliganbråk i danska Nästved.

Vägverket vill ha mobilförbud i bilen

Vägverket föreslår att man inte längre ska få tala i mobiltelefon medan man kör bil, om man inte använder så kallad handsfree. Vad tycker du? Ring Skåne Direkts telefonsvarare 040-666 57 57 och säg din mening.

Maggie vaknar på balkongen

På fredag har den Malmöproducerade filmdokumentären Maggie vaknar på balkongen premiär på sex platser i landet. Den följer Maggie, en färgad kvinna från Kenya som bor i Malmö. Filmen skildrar de miljöer hon är i, hemmet, svenskundervisningen, svartklubbarna runt Möllan.

Malmöcyklister ska kunna cykla säkrare

Förra året skadades eller dog 33 personer fler i cykelolyckor i Malmö jämfört med 2006. Hur ska det kunna bli säkrare att cykla på Malmös gator? Vår reporter har varit ute på vägen.

Viktiga matcher för Skånes handbollslag

Vi försöker även reda ut hur det kan gå för de skånska handbollslagen i onsdagskvällens fyra viktiga matcher. Hör Radiosportens Paul Zyra om chanserna för H43, Ystads IF, Lugi och Team Eslöv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".