Måndag 14 april

Inga danska planer på fast förbindelse

Danmark har inga planer som helst för en ny fast förbindelse mellan Helsingborg - Helsingör. Det gjorde den danska transportministern Carina Christensen helt klart vid ett möte med sin svenska kollega sveriges infrastrukturminister Åsa Torstensson i Malmö på måndagen.

Nu förbereds konflikten på sjukhusen

Från och med idag börjar sjukvården inom Region Skåne, att skjuta upp planerad vård och prioritera akut vård. Det med anledning av den eventuella sjuksköterskestrejken som väntas starta om en vecka. Det innebär bland annat inställda operationer.

Finskt och svenskt på Skånes dansteater

Skånes dansteaters stora våruppsättning Voices blir en föreställning där koreograferna Tommi Kitti från Finland och svenskan Susanne Jaresand delar på föreställningens tid. Sex sångar och åtta dansare rör sig över scenen. Musiken är jazzinfluerad och dansarnas rörelser mjuka och organiska men än ändå kraftfulla. Tommi Kitti jämför gärna sina dansare med en jazzorkester, där varje musiker spelar sin melodi i samma låt.

Är det redan jul?

Vi har också tittat in när årets julkalender spelas in. Hur gör Anders och Måns för att skapa julstämning så här när det är vår ute?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista