Going Kronos med kusken Lutfi Kolgjini. Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Fredag 18 april

 

Going Kronos tävlar i Göteborg

I lördagens Olympiatrav på Åby är jägersrotränaren Lutfi Kolgjinis stjärnhäst Going Kronos ett av Sveriges hopp. Skåne Direkt har träffat både travaren och tränaren inför resan till Göteborg.

 

 

 

Entusiaster räddar F5-bilder

Hör också om hur entusiaster tar hand om den fotografiska skatten som finns kvar efter Krigsflygskolan F5 i Ljungbyhed.

Flyttkarusellen är igång i vården

På måndag kan vårdstrejken komma att bryta ut och 900 sjuksköterskor från fyra sjukhus i Skåne slutar jobba klockan tolv om inte Vårdförbundet och arbetsgivaren Sveriges kommuner och landsting kommer överens innan dess. Under tiden så fortsätter patienter från sjukhusen i Helsingborg, Ystad, Hässleholm och Trelleborg att flyttas till de andra sjukhusen i Skåne.

Lunds konsthall satsar på unga konstnärer

Lunds konsthall satsar på snabbproducerade utställningar med yngre lokala konstnärer som man anser är begåvade. Lunds konsthall produktion kallar man projektet som ska pågå i tre år.

Först ut är Luca Frei som gick ut konsthögskolan 2002. Han jobbar med geometriskt skulpturala former och har den här gången bland annat intresserat sig för rummets indelning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".