Tisdag 22 april

Vårdstrejken fortsätter

Vad säger Vårdförbundet och politikerna om strejken?Sjuksköterskestrejken är inne på sin andra dag. Redan finns anklagelser om strejkbryteri . I Skåne Direkt idag hör du Vårdförbundets åsikt om vad exempelvis läkare får och inte får göra när sköterskorna gått ut i strejk. Och så samlades regionfullmäktige till möte. Vad säger politikerna om vårdkonflikten?

Ny undersökning om mobbning

Hur långt har skolorna i Helsingborg kommit i kampen mot mobbningen? Idag presenteras en stor undersökning där man frågat eleverna.

Motorcyklarna - ett säkert vårtecken

Motorcyklarna  är ett vårtecken som kommer ut på vägarna med värmen och solen. Hur ska en mc-åkare se ut i år? Och hur kan olyckorna minskas? Vår reporter har varit ute i en mc-hall och också träffat en polis.

Hur mycket pratas det egentligen om säkerheten när en elev ska ta mc-kort? Följ med eleven Filip Maazon på en körlektion. Trafiklärare Richard Rhodin berättar vad som är största skillnaden mot att köra bil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".