Onsdag 23 april

Vårdstrejkens tredje dygn i Skåne

På onsdagen avslutades de lokala förhandlingarna om vilka delar av strejken som kan anses vara samhällsfarliga. Det blev Vårdförbundet som gick segrande ur den förhandlingen.

Nazistisk propaganda på skolorna

Nästan var fjärde skånsk skola för gymnasie- eller högstadieelever har utsatts för nazistisk eller främlingsfientlig propaganda det senaste eller förra läsåret.

Det visar en undersökning som Sveriges Radio gjort, där strax under 200 rektorer från Skåne svarat. Hanna Svanberg går i nian på Hasslarödsskolan och är också engagerad i Ungdom mot rasism. Hon tror inte att alla skolkamrater är medvetna om vad hemsidan står för.

Att rikta sig mot skolelever är en väldigt effektiv strategi för att locka till sig sympatisörer, berättar Rickard Ekman, talesperson för Sveriges största nazistiska organisation, Nationalsocialistisk front. Daniel Poohl, chefredaktör på tidningen Expo tycker att det är viktigt att frågan inte göms undan.

Nu finns mördarsnigelhjälp

Hör även om hur Villaägarnas riksförbund syd vill hjälpa medlemmarna att bekämpa mördarsniglar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".