Tisdag 29 april

Fotbollskamp mot prostatacancer

En ny match startar för fotbollsklubbarna Trelleborgs FF och Limhamn-Bunkeflo, kampen mot prostatacancern. Genom att nå ut till fotbollspubliken hoppas man att fler män ska söka den behandling som de behöver.

Hår och frisörer genom tiden

Vi tittar också på en utställning i Landskrona som skildrar hår och frisöryrket genom århundradena.Vi fortsätter granskningen av färdtjänst- och sjukresorna i Skåne Direkt.

Färdtjänst kan vara mycket lönsamt

Taxichaufförer har berättat om 13 timmar långa arbetsdagar och att det inte finns tid till att ta rast. Annars blir lönen för dålig sedan avtalen pressat ned ersättningarna. Men det går visst att tjäna mycket pengar på att köra färdtjänst.

Performanceprofessor kalasar på tårta

Konditori Ambrosia i Malmö har fått en gigantisk beställning på 150 tårtor som ska levereras på fredag. Det är performanceartisten och professorn i Performance, Tanya Mars från Kanada, som beställt tårtorna. På Lilith performance studio ska hon omgiven av tårtorna kalasa loss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".