Onsdag 30 april

Dags för vårdstrejk i Malmö

Vårdstrejken går vidare, men för sjuksköterskorna i Helsingborg är det snart slutstrejkat. På fredag är det dags att gå tillbaka till jobbet, men kollegerna i Malmö ska ut i strejk.

900 ungdomar tycker till

Hör också om åsiktsfestivalen Urix som börjar i Malmö 1 maj. 900 ungdomar från hela landet kommer dit. Vad är det egentligen de ska tycka till om?

Drömspelet blir vandringsteater

På fredag slår teater Insite till med en ny uppsättning i annorlunda spelmiljö i Malmö. Teatergruppen sätter upp Strindbergs Drömspelet som vandringsteater. Enkelt uttryckte betyder det att man spelar lite här och var i staden och publiken får vandra med skådespelarna mellan spelplatserna.

Som till exempel den här scenen som spelas i Polenexpertens butik på Kalendegatan och där publiken får stå på utsidan och titta på skådespelarna på andra sidan skyltfönstret.

Vem styr chaufförerna?

Och så fortsätter granskningen av färdtjänst- och sjukresorna. Vilket ansvar har Skånetrafiken för vilka arbetsförhållanden chaufförerna som kör resorna har?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".