Tisdag 6 maj

Bränderna i Rosengård har fördubblats

Bränderna i malmöstadsdelen Rosengård ökar lavinartat. Natten till tisdagen började det brinna i en skolpaviljong och ett cykelförråd, dessutom rök- och brandskadades en del av Högatorps förskola. Och nu är polis och andra myndigheter oroade.

Vid en av tisdagsnattens flera bränder i Rosengård rök- och brandskadades en del av Högatorps förskola. Vår reporter Madeleine Fritsch träffade förskolans biträdande rektor Irene Nilsson i förmiddags.

Hon ska rusta Malmös fritidsanläggningar

Det blir Carina Nilsson (s) som tar över som nytt fritids- och kulturkommunalråd i Malmö. Från rollen som fritidspolitiker och socialdemokratisk ordförande i kulturnämnden blir hon nu heltidspolitiker med ansvar bland annat för Malmös nedslitna bad- och sportanläggningar. Ett tufft jobb, kan tyckas och Carina Nilsson vet vad som väntar.

Strejken sparar åt regionen

När personal strejkar brukar det bli dyrt för arbetsgivaren. Stoppad tillverkning, blockerad övertid eller leveranser som inte kan ske kan kosta miljoner på kort tid. Men så är det inte i den nu pågående vårdkonflikten. Här tjänar arbetsgivaren istället pengar.