Onsdag 7 maj

Hård belastning på akuten

Sedan i måndags är stora delar av universitetssjukhuset i Malmö stängt på grund av sjuksköterskestrejken. Till akuten söker sig normalt sett 200 patienter om dagen. Många av dem är nu hänvisade till vårdcentraler runt om i Malmö, men de flesta åker till Lund. Där har personalen, trots ökat patienttryck hittat nya sätt att effektivisera arbetet, så att köerna, trots allt inte växer.

Plan för inflyttning på Potatisåkern

Hundratals människor  på Potatisåkern i Malmö i 80 lägenheter blev bostadslösa vid branden i november förra året. Hittills har 13 lägenhetsinnehavare bestämt sig för att inte komma tillbaka och sagt upp sitt kontrakt. Nu finns en tidsplan för de som vill fflytta tillbaka.

Venlagrad whisky

Whiskydestilleriet i Backafallsbyn på Ven som har planerats sedan 2001 är nu färdigt. Ägarfamiljen med Henric Melin i spetsen skötte dagens invigningsceremoni. Destilleriets produkter kommer att säljas i Backafallsbyn. Däremot är det än så länge inte klart om de kommer att finnas i systembolagets sortiment.

Filmdagarna åter i Malmö

På lördags startar de skånska filmdagarna i Malmö. Det är nionde gången det arrangeras. Nytt för i år blir en manustävling. Malmö manusgrupp har tittat igenom 36 kortfilmer och valt ut tre som har möjlighet att vinna.