Tisdag 13 maj

Funna lik kan vara försvunnet par

I Skåne direkt pratar vi om de lik man har hittats i Häljasjön utanför Veberöd. Polisen utesluter inte att det kan vara paret som försvann från sitt hem i Hovs hallar på Bjäre i januari i fjol.

Hör Tommy Lindén vid länskriminalen i Skåne, Sven-Erik Alhem överåklagare i Malmö och Peter Krantz, chef för rättsmedicinska avdelningen i Lund.

Utedass inte inne

Utedass verkar vara ute nu, allt fler företag som tömmer latrinerna försvinner efter klagomål på tunga lyft och bristande hygien. Vi ska besöka ett museum som har sökt dispens för att få ha kvar sitt dass.

Sveriges troligtvis första Klimatteater

Det är Piggsvinsteatern som med stöd av Trelleborgs agenda 21 på fredag drar igång miljöskådespeleriet. Pjäsen heter Miljöboven och vänder sig till barn mellan 7 och 11 år. Syftet är att påverka miljömedvetandet.

Per-Albinbunker i fälttävlan

Om knappt två veckor är det dags för den stora fälttävlan Malmö City Horse Show, som i år igen hålls på gräsmattorna intill stranden på Ribersborg i Malmö. Dressyr hela lördagen och terrängritt och banhoppning på söndagen är programmet. Idag visades terrängbanan som byggs just nu. Ett av hindren är en gammal Per-Albinbunker.