Torsdag 15 maj

Robot plockar medicin på apoteket

Nu ska personalen på apoteket Gripen i Malmö få mer tid över för patienterna. Apoteket är först i landet med att införa en robot på försök. Roboten ska hjälpa personalen med att hämta mediciner.

Region Skåne kan bli permanent

Representanter från Region Skåne är i Stockholm idag, de vill att regionen ska bli permanent. Region Skåne har varit en region på försök i drygt tio år. Vi ska se om vi kan få tag på några av politikerna som är i Stockholm i dagens Skåne direkt.

30 konstnärer i hamsterhjul

Malmö konsthall bjuder på en utställning utan tema där 30 konstnärers verk, till synes, ställs ut huller om buller i utställningen Hamsterwheel.  Den ska stå över sommaren och istället för en curator har hela projektet satts samman av Franz West, en av konstnärerna. Att utställningen inte har något enskilt tema är lite av poängen, säger konsthallschef Jacob Fabricius.

70 000 laxyngel sattes i Vramsån

Den sista laxutsättningen i Nedre Helgeåns fiskeområde är i full gång. Fiskeriverket ska bedöma hur framgångsrika de senaste årens utsättningar varit och sen besluta om verksamheten får fortsätta. På torsdagen sattes 70 000 yngel ut på fyra olika platser i Vramsån.