Fredag 16 maj

Stora hjälpinsatser krävs i Kina

Dödstalen efter jordbävningen i Kina stiger och media visar oändligt med fruktansvärda bilder på raserade hus och förstörd infrastruktur. I denna miljö sliter räddningsarbetarna för att i kamp med tiden rädda så många som möjligt. Ett arbete som givetvis frestar på både psykiskt och fysiskt. En som har erfarenhet av räddningsarbete efter såväl jordbävningar som den stora tsunamikatastrofen 2004 är Attila Jensen.

Balkonghjälp på Sofiero

På Sofiero Slott i Helsingborg kan alla som har balkongen som växthus hämta inspiration i sommar. Det är landskapsingenjören Ingrid Svensson och landskapsarkitekten Karin Svensson som gjort utställningen.

Redhawks damer på frammarsch

För första gången sedan 80-talet kan Malmö Redhawks nu stoltsera med ett damlag som till hösten ska spela i division 1 södra, och har då chansen att nå Riksserien. Peter Bohlin är ungdomsansvarig i Redhawks.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista