Måndag 19 maj

Punkt.SE läggs ner

Länge har gratistidningarna blivit fler och fler, men nu försvinner en av dem. Punkt.SE läggs ned efter en storaffär mellan mediagiganterna Schibsted och Metro.

Gratistidningen Punkt SE kom ut med sitt sista nummer på måndagen. Ägaren Aftonbladet Hiertas styrelse beslutade igår kväll att lägga ner Punkt SE med omedelbar verkan. Orsaken var bristande lönsamhet. Gratistidningen hann bli nästan två år gammal och blir saknad av vissa, men inte av alla.

Visstidsanställningarna allt fler

Visstidsanställningarna, alltså de korta jobben ökar i Skåne. Var femte person som är ute i arbetslivet saknar en fast anställning och den ekonomiska trygghet som en fast anställning innebär.

Enligt Gunnar Aronsson, professor i psykologi så är det vanligast med visstidsanställningar inom den offentliga sektorn, vilket han ifrågasätter. Men socialdemokraten Ilmar Repalu, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, lovar att se över anställningsformerna och se om det finns möjlighet att göra om timanställningar till permanenta anställningar.

Funktionshindrade möter problem

Besvären att ta sig runt i staden för den som är funktionshindrad är andra ämnen i programmet. Och så möter du en nybliven svensk mästare i elinstallation!