Tisdag 20 maj

Husbilar blir allt populärare

Vad är det som driver dem som ger sig ut på vägarna med husbil, trots att det inte är något billigt nöje? Följ med till husbilshandlaren.

Nu fyndas det i Lundagård

I höst är det dags för trädplantering i Lundagård och ska det grävas där, så ska det till en arkeologisk förundersökning först. På platsen låg tidigare ärkebiskopens borg. Arkeolog Gunilla Gardelin gör fynd i marken.

Tio ton sopor i performance

Lilith Perfirmance studio i Malmö har fyllt hela utställningsrummet med tio ton sopor. Det krävdes tillstånd från kommunen. Det är den kinesiska performanceartisten Yingmei Duan som beställt scenografin och på fredag gör hon sitt första framträdande i soporna.

Polisen får nytt fordon

Det nya svenska polisfordonet sandcaten är först i världen med att vara både skottsäkert och gastät och samtidigt vara utrustad med både värmekamera och eldsläkningssystem. Skånepolisen har varit med och designat fordonet och nu har sancaten anlänt till piketenheten i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista