Onsdag 21 maj

Hur går det med sjukvårdskonflikten?

Nu är det exakt en månad sedan som vårdstrejken inleddes. Region Skåne är en av de regioner som har drabbats hårdast. Hittills har 1 700 patienter fått sina operationer uppskjutna. Men regionens ledning verkar ändå inte särskilt orolig.

Nu pågår intensiva förhandlingar mellan arbetsgivarna och Vårdförbundet. Skåne Direkt vill veta vad du tycker - är det dags för parterna att göra upp nu? Eller ska konflikten fortsätta så länge facket inte nått sina mål?

Så här röstade lyssnarna!

174 röstade. 58 % tyckte att det är dags att göra upp, 40 % tyckte att sjuksköterskorna ska fortsätta strejken, 2 % ville inte ta ställning.

Skattesänkningar ska möta en sämre arbetsmarknad

För att möta en sämre arbetsmarknad är det fortfarande inkomstskattesänkningar som gäller, enligt statsminister Fredrik Reinfeldt på besök i barnvagnsfabriken i Emmaljunga på onsdagen.

Fosterfalkar 40 meter upp

40 meter upp på Lantmännens silo i Helsingborg, ovanför hamnen och alla transportband, häckar ett pilgrimsfalkspar. Paret är syskon och de lägger inte egna ägg utan får ägg ditplacerade som de sedan är fosterföräldrar åt. Lantmännens Bengt Nordqvist och ornitologen Christer Strid följer nyfiket utvecklingen i boet.

Skåne Direkt med Hans Zillén och Svjetlana Pastuhovic sänds mellan 15.03 och 16.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista