Onsdag 21 maj

Hur går det med sjukvårdskonflikten?

Nu är det exakt en månad sedan som vårdstrejken inleddes. Region Skåne är en av de regioner som har drabbats hårdast. Hittills har 1 700 patienter fått sina operationer uppskjutna. Men regionens ledning verkar ändå inte särskilt orolig.

Nu pågår intensiva förhandlingar mellan arbetsgivarna och Vårdförbundet. Skåne Direkt vill veta vad du tycker - är det dags för parterna att göra upp nu? Eller ska konflikten fortsätta så länge facket inte nått sina mål? Ring vår telefonsvarare 040-666 57 57 - eller rösta direkt här på hemsidan.

Skattesänkningar mot sämrearbetsmarknad

För att möta en sämre arbetsmarknad är det fortfarande inkomstskattesänkningar som gäller, enligt statsminister Fredrik Reinfeldt på besök i barnvagnsfabriken i Emmaljunga på onsdagen.

Fosterfalkar 40 meter upp

40 meter upp på Lantmännens silo i Helsingborg, ovanför hamnen och alla transportband, häckar ett pilgrimsfalkspar. Paret är syskon och de lägger inte egna ägg utan får ägg ditplacerade.

 

Mycket dans på scenkonstbiennalen

Just nu pågår scenkonstbiennalen för barn och unga i Lund. 8 av de 27 föreställningarna på biennalen är dans. Kajsa Giertz uppsättning ”Vi som fortfarande lever” som innehåller både repliker och dans och handlar om självmord.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista