Fredag 23 maj

Värnpliktiga lockas ta värvning

På fredagen skulle de värnpliktiga på P7 i Revingehed lockas att ta värvning. Därför visades kravallutrustning, sökmetoder, stridsvagnar och vapen upp, och soldater från Nordic battlegroup berättade om sin vardag.

Stora löneskillnader mellan könen

Den allra mest ojämställda lönebilden hittar vi i Osby i norra Skåne. Där tjänar männen nästan 4 000 mer per månad än kvinnorna. I grannkommunerna är det inte mycket bättre.

Bostadbrist slår mot de svaga

Malmö stads prognos för 2007 var en befolkningsökning med 2500, men i själv verket blev den dubbelt så stor.

Cecilia Edefalk på Lunds konsthall

Cecilia Edefalk blir sommarens utställning på Lunds konsthall. Den här gången koncentrerar man sig på hennes verk efter 2002. Det blir målningar, skulpturer, video och textverk, varav några är direkt skapade för den här utställningen.

Ångtågspår ingen promenadväg

På söndag börjar årets säsong för ångtågen mellan Brösarp, Sankt Olof och Gärsnäs. Föreningen Skånska järnvägar som driver trafiken, är oroliga inför starten. Det sker allt fler incidenter på spåren när folk använder dem som promenadvägar.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista