Måndag 26 maj

Surf eller båt i Mölle?

Vems intresse ska väga tyngst, surfarnas eller båtfolkets? Det är frågan i Mölle där en konflikt uppstått kring planerna på att bygga en 25 meter lång vågbrytare i hamnen. Följ med till Mölle och hör röster både för och emot planerna.

Löneskillnaderna består

På vissa håll skiljer upp emot 4 000 kronor i månaden mellan kvinnors och mäns löner. De största skillnaderna hittar vi i nordöstra Skåne, där socialdemokraterna har haft stort inflytande över lönepolitiken. Det är något som Osby kommun inte kan göra så mycket åt, säger förra kommunalrådet Erland Nilsson (s).

Mycket Björn dansscenerna i höst

Björn Säfsten är en av de nya unga koreografer som kommit fram de senaste åren.

Cuatro estaciones heter Dansstationens föreställning. Skånes dansteater ska turnera med Mastermind, en föreställning där han låter publiken med mellanstadieelever bestämma dansarnas rörelser. I september och oktober är det dags.

Antitraffickingutbildning på färjorna

Färjorna är det vanligaste sättet att föra in traffickingoffer till Sverige. Därför utbildas Stena Lines personal i hur man upptäcker sexslavhandel, även kallat trafficking, på färjorna till och från Polen från Karlskrona. Helena Klingvall från organisationen Ecpat höll i utbildningen för färjepersonalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista