Tisdag 27 maj

Bättre offentliga toaletter i Malmö

Malmö ska få bättre offentliga toaletter. En del offentliga inrättningar har stängts i väntan på renovering. Det ställer till bekymmer, bland annat för boende kring Nobeltorget.

Niklas Rådström årets Piratenpristagare

Författaren och poeten Niklas Rådström tilldelas årets Piratenpriset. Hans Alfredsson läste upp delar av motiveringen och avslöjade pristagaren vid pumphuset i Vollsjö.

Hästsparkad kvinna fick upprättelse

En tre år lång rättsprocess har avgjorts idag i hovrätten i Malmö. En kvinna i Helsingborg, som var publik vid en ridtävling i Åstorp, blev sparkad i ansiktet av en häst så illa att hon blev blind och förlorade lukt och smak och hela hennes liv förändrades.

S-ledare kritiseras av egna leden

Oppositionsrådet Erland Nilsson (s), får kritik från de egna leden. Han hävdar att det inte är någon skillnad mellan socialdemokraterna och den borgerliga alliansen när det gäller lönepolitiken för lågavlönade kommunanställda kvinnor.

Årets Siestafestival på gång

Årets Siestafestival förbereds som bäst i Hässleholm. Festivalen lockar fler och fler. De första camparna har redan kommit trots att det dröjer ett par dagar innan konserterna börjar.

Skåne Direkt med Hans Zillén och Svjetlana Pastuhovic sänds mellan 15.03 och 16.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista