Onsdag 11 juni


Redan satta betyg ändras

Vi fortsätter vår granskning av friskolan Procivitas i Helsingborg. I dagens Skåne direkt hör du hur skolan bryter mot reglerna när de låter elever läsa upp kurser som de redan har läst på grundskolan och hur skolan ändrar elevers betyg som lärare redan har satt. Skolans nuvarande rektor Anders Johnsson känner inte till att det förekommit innan han tillträdde.

- Om jag talar för mig själv så har det aldrig hänt, säger Anders Johnsson.

 


Möt ormtunga och svarthuvad mås

Ormtunga och svarthuvad mås är några av årets nyinflyttade invånare på ön Pepparholm i Öresund. Den fyra kilometer långa konstgjorda ön som binder samman Öresundsbron och tunneln är något av ett biologiskt experiment. Där får naturen ha sin egen gång, inga djur eller växter planteras ut utan istället ser man vilka som på naturlig väg tar besittning av den karga ön.Dagen efter segern i Salzburg

Och igår var det fest i Salzburg efter svenskarnas vinst i fotbolls-EM. Vi pratar med supporterpoliser från Malmö som kommer att följa de svenska supportrarna som finns i Österrike.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista