Torsdag 12 juni


Skolverket ger sin syn på Procivitas

Kina, England, USA, Paris och Berlin är exempel på skolans resmål de senaste åren. Trots att skolan ordnar resorna, är det inte den som betalar.

– Resor som sker på skoltid och har hård koppling till skolan ska vara avgiftsfria. Vi förelägger dem som bryter mot detta att rätta till bristerna. Vägrar de så kan man ytterst återkalla bidragsrätten, säger Björn Persson, chef på Skolverkets kontor i Lund.

Är det trimligt att alla på en kurs har MVG?

– De som kommer in på Procivitas har höga meritvärden. Man kan förvänta sig höga betyg på Procivitas, fråga är hur höga. Vi har ett pågående projekt på Procivitas, som avslutas i bästa fall före semestern, säger Björn Persson.


Många tävlar på stor skateboardtävling

I helgen förvandlas Stapelbäddsparken i Västra hamnen i Malmö till skateboardparadis. På torsdagen inleddes skateboardtävlingen dit bland annat åkare från Sverige, Danmark, England, USA och Frankrike är inbjudna. Den samlar också yngre åkare som fick kvala.

Utomhusbad stänger hela sommaren

I sommar blir det inget bad på friluftsbadet i Östra Ljungby i Klippans kommun. Det bestämde kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen. Anledningen till att man inte kan öppna badet är att den stora bassängen läcker som ett såll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".