Fredag 13 juni


Räddningstjänsten víll lura olyckan

Det finns de som hävdar att just fredag den 13:e är en olyckans dag. Just idag så är Räddningstjänsten Syd ute och informerar om hur man ska lura olyckan och undvika otur i sommar.

- Jag tänker sällan på att det är en otursdag, säger Lotta Ingemansson, Svenska livräddningssällskapet.

Undersökningar visar att olyckorna inte ökar fredagen den 13.

- Vi ser det som ett bra sätt att få ut vår information, säger Per Björkman, verksamhetsstrateg på Räddningstjänsten Syd.

Skattepengar går över kommungränsen

Christer Rasmusson är folkpartisk ordförande i skol- och fritidsnämnden i Helsingborg. Så här säger han om att Skolverket ser problem med skolans sätt att sätta betyg.

- Är det så, så är det inte bra. Betyg ska vara så rättvisa och bra som möjligt, säger Christer Rasmusson.


Nu grävs det i Skegrie igen

Skegrie är en by vid E6:an mellan Trelleborg och Malmö.  2000-talets bilar svischar förbi en liten vit medeltidskyrka och en gravdöse byggd av stadiga stenbumlingar från stenåldern. I de mjukt vajande sädesfälten där intill har marken skalats av och en stor arkeologisk utgrävning pågår.  Mitt i det kala området står Håkan Svensson och Thomas Andersson och hackar och står i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".