Måndag 16 juni


Prisökning trots protester

Från och med den 1 januari 2009 ska priserna inom Skånetrafiken gå upp med tio procent. Det bestämde regionfullmäktige på måndagen, trots Ung vänsters namninsamling. De 4 000 underskrifterna lämnades till regionrådet och centerpartisten Katarina Erlingsson på måndagsförmiddagen.


Bra för unga med flera språk

På Värner Rydén-skolan i Malmö har elever som har arabiska eller albanska som modersmål möjlighet att välja att gå i en tvåspråkig klass. Då får barnen först lära sig läsa och skriva på arabiska eller albanska och sen lära sig läsa och skriva på svenska. Det är många föräldrar som väljer detta alternativ för sina barn.


Ingen bra start för Magdelone

Det blev ingen bra start för båten Magdelone när hon lade till i Torekovs hamn i på måndagsförmiddagen. Turbåten ska gå mellan Båstad och Torekov i sommar, men enligt Bertil Lindgren som är ordförande för Torekovs båt- och segelklubb som driver hamnen så har inte rederiet som kör båten fått något tillstånd att lägga till i hamnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".