Tisdag 17 juni


Öreundstågen blir punktligare

Banverket, SJ och Skånetrafiken har gått samman i något som kallas kraftsamling Öresund. På tisdagen presenterade de en lista med 39 punkter som alla ska medverka till att få ner förseningarna. En halv miljard satsas för att förseningarna år 2010 ska ha minskat med 25 procent.


Melander och Juth sommarshowar

I år blir det återigen sommarrevy i Höllviken med semestersabotörerna - alltså Tommy Juth, Sven Melander och Mikael Neumann. En och annan karaktär kommer tillbaka sedan förra året. Men annars blir det drifter med lokala företeelser som fågelskådare, nakenbad i Skanör eller Falsterbo horseshow.


Tvåspråkiga klasser bra för barnen

Hela sin skolgång har barnen i klass 4 a på Värner Rydénskolan gått i en tvåspråkig klass. I september i årskurs två kunde alla barnen både läsa och skriva på arabiska och svenska. För barnen har det också inneburit att de har bättre självförtroende.


Trygghetsboende ska subventioneras

Det finns ett stort intresse för trygghetsboende bland de äldre. I Helsingborg där första trygghetsboendet blivit auktoriserat, sviker de äldre. Bara en fjärdedel av bostäderna har varit uthyrda men nu ska de kommunala subventionerna sänka hyran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".