Onsdag 18 juni


EM-uppladdningen fortsätter

Ikväll avgörs Sveriges öde i EM-fotbollen. Klarar Sverige minst oavgjort blir det kvartsfinal på lördag mot Holland. Många svenskar är på plats i Innsbruck i Österrike för att hjälpa laget att ta den poäng som behövs. En av dem är Janne Wallin, skåning som också sitter i supporterorganisationen Camp Swedens styrelse.


Dobbtestade gräsfrön

Vi är också på plats när gräset sås på Malmös nya fotbollsstadion. För att vara riktigt säker på att gräsmattan ska bli bra har man importerat expertis från Skottland.


EM-stickarna håller tummarna

Fotbolls EM är inte bara fotboll, det är också stickning, EM-stickning. Bland inbitna stickare sprider sig nämligen denna aktivitet, speciella stickningsprojekt att arbeta på under EM-matcherna och efteråt kommentera på nätet.


Kyrkvals blev vinnande psalm

Idag hördes för första gången det vinnande bidraget i den unika psalmtävling som Lunds stift har utlyst. Psalmen ska spelas vid 50 års jubileet av att även kvinnor får prästvigas. På onsdagen lämnade biskop Antje Jackelén över en check på 20 000 kronor, och en teologiskt formulerad motivering till vinnaren Dan Jansson.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".