Tisdag 24 juni


Spåren i Åkarp grävs ner

Burlövs kommun, Banverket och Region Skåne är överens om en ny järnvägslösning med fyra spår genom Åkarp. Kostnaden landar på runt 2,5 miljarder som ska finansieras med statliga, regionala och kommunala pengar.

Nu asfalteras Hardebergaspåret

Under tisdagsmorgonen startade asfalteringen av den sista delen av Hardebergaspåret i Lund, en hett omdebatterad åtgärd som välkomnas av många cyklister, inlinesåkare och andra men som naturvänner har velat stoppa.

Pantletare sökes

Skåningarna är näst sämst i hela landet på att panta flaskor och burkar. Det visar Returpacks pantstatistik. Nu söker Returpack ungdomar runt om i landet som vill vara så kallade pantletare.


Den som hittar och pantar flest vinner ett pris. Skåne direkt åkte till Stapelbäddsparken i Malmö för att kolla om ungdomarna kan tänka sig att vara med i tävlingen.

Shakespeare blir natteater

I sommar blir det natteater när Krapperups sommarteater sätter upp Shakespeares Macbeth. En del av föreställningarna börjar inte förrän klockan 22.00 och just nu repar man som mest intensivt på citadellets blåsiga gård i Landskrona.