Manana Kobaidze. Foto:Tomas Thorén

Tisdag 19 augusti


Tankarna är i Georgien

Snart börjar höstterminen på Malmö högskola, men för läraren Manana Kock Kobaidze är tankarna hos familjen i byn norr om Tbilisi i Georgien.

För några dagar sedan evakuerades hon från ett land i krig. Manana och hennes två barn, nio och elva år, åkte i början av sommaren till den lilla bergsbyn Pasanauri, två timmar norr om Tbilisi, där Manana själv växte upp.

Rädslan för de ryska bombflygplan blev starkare än viljan att stanna kvar hos sina föräldrar och Manana tog med sig barnen till Tbilisi därifrån evakuerades dom tillsammans med 42 andra svenskar av ambassaden.


Lönekartläggning gav resultat

Löneförhöjningen kom som en överraskning, 4 000 konor mer i månaden. Men de extra pengarna visade sig bara vara en utjämning av lönen mellan män och kvinnor på Lunds universitet. Hör om en mödosam lönekartläggning som gett stort resultat, men bara för vissa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista