Ostindienfararen Götheborg. Foto: Lasse Olsson

Tisdag 2 augusti


Våldsutsatta får hjälp på ett ställe

I Malmö invigs under tisdagen en ny verksamhet som ska hjälpa våldsutsatta kvinnor och deras barn. På ett och samma ställe kommer de som drabbats att möta polis, åklagare och socialtjänst. I Skåne Direkt hör du om projektet och får en rundtur i de nya lokalerna.


Ostindiefarare i Helsingborg

Helsingborg fick celebert besök på tisdagen, då ostindiefararen Götheborg, en kopia av ett 1700-talsskepp, ankrade upp. Götheborg har seglat runt till 15 städer längs Östersjön under sommaren, och Helsingborg var den sista anhalten.Henke blir lagkapten i landslaget

Helsingborgs Henrik Larsson blir ny lagkapten för det svenska fotbollslandslaget. Larsson var lagkapten redan i träningslandskampen mot Frankrike i augusti, men blir det nu permanent.


Svampförgiftad skickades hem

På tisdagen blev det känt att den svampförgiftade kvinna från Thailand som avled på sjukhus i Göteborg i helgen först hade nekats vård när hon sökte hjälp på sjukhuset i Helsingborg.

Så ska Mölle förändras

Hör om de stora planerna som finns för klassiska Mölle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".