Chris Burden. The Flying Steamroller, 1996. Foto: SMK Foto.

Onsdag 3 september


Svävande ångvält ett konstlyft

Allt blir till konst i Köpenhamn; en 12 ton tung ångvält, golvplankor från soptippen i Malmö och PH-lampor med nylonstrumpor på.


Nu byggs husen på Annehem om

I Lund börjar idag byggbolaget NCC bygga om de fuktskadade husen på Annehem. Husens fasader ska byggas om och under tiden får de boende flytta. I Skåne Direkt hör du om ombyggnaden - och hur den känns för de boende.


Skåneleden sträcker ut sig

Vi provgår även Skåneledens senaste sträcka, längs kusten norrut från Landskrona.

Vellinge kan få hästby

Om ett drygt år kan en hästby ha växt upp på åkrarna kring Åkarpsgården i Vellinge. Tanken är att hästintresserade ska kunna köpa en villa med tillhörande stallplats och tillgång till service. Jan Teldes bolag Hagahill står bakom byggplanerna, som just nu är ute på remiss.

Bilder från förr gör susen

När man blir gammal och minnet börjar svika är det ofta lättare att minnas saker från förr. Det har mediapedagogen Annette Thomasson Söderlund tagit fasta på och åker på turné med sin filmduk och filmer från förr. Klippan och Höganäs väntar på besök efter premiären som var i Örkelljunga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".