Torsdag 2 oktober


Stopp för skolkameraövervakning

Datainspektionen sätter stopp för kameraövervakningen som den nu bedrivs inne i flera malmöskolor. Enligt inspektionen strider övervakningen mot personuppgiftslagen. Hur Malmö stad, skolledare och elever reagerar på det beskedet hör du i Skåne Direkt.


Eslöv ordnar efter branden

Nu börjar läget stabilisera sig i Eslöv efter att cirka 250 elever blev utan skollokaler sedan stora delar av Norrevångsskolan brann ner natten. Idag har barnen fått hålla till i förskolor och fritidshem i närheten av skolan, man har satt upp provisoriska toaletter i området och satt ut vattendunkar. Men det är just provisoriska lösningar.


Stattena på väg upp

Vi hälsar också på Stattenas damfotbollslag som är på väg upp i allsvenskan igen, vilket ger Skåne tre allsvenska lag nästa säsong. Men är helsingborgsklubben verkligen rustad för ett sådant äventyr?


Operan får andrum

Region Skåne ger 20 friska miljoner till Malmöoperan. Fast pengarna ger bara en tids andrum åt musikteatern som fortsätter att gå med förlust.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".