Tisdag 17 oktober


Snart malmöpremiär för Labero

Om drygt en vecka har magikern Joe Labero Malmöpremiär på Amiralen med sin show ”Invited to Labero” som tidigare spelats i både Stockholm och Göteborg.


Region Skåne vill vaccinera 60+

Årets influensa är på väg. Region Skåne drar snart igång sitt stora vaccinationsprogram. De vill att 70 procent av alla över 65 år ska vaccinera sig. Men det inte blir lätt att nå målet.


Somalier valde Sheffield före Malmö

Svårigheter att komma in på den svenska arbetsmarknaden har fått bland andra somalier att flytta till England istället. Mohammed Issa var Sveriges förste folkvalde somalier när han satt i Malmös kommunfullmäktige för socialdemokraterna. Men några jobb fick han aldrig och därför bröt han och familjen upp och flyttade till Sheffield. I ett reportage därifrån berättar han att det gått mycket bättre i England.


Helsingborgs nya stadsdel växer fram

Planeringen av Helsingborgs nya stadsdel H+ fortsätter. 63 kände sig kallade och fem blev till sist utvalda. På tisdagen presenterade Helsingborgs de vinnande teamen i tävlingen om vilka som ska få delta i det största stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg i modern tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".