Jan Håfström. Titel: Den eviga återkomsten. 2003 Foto: Johann Bergenholtz

Fredag 17 oktober


Svenskt i Charlottenborg

Det blir bara svenska konstnärer i Charlottenborg konsthalls nya utställning som öppnar på lördagen i Köpenhamn. Konsthallens svenska chef Bo Nilsson har den här gången samlat svenska konstnärer som är inspirerade av 1700-talskonstnären Caspar David Friedrich.Svalöv höjer skatten med 50 öre

Orsaken är att finanskrisen har gjort att kommunens intäkter minskat kraftigt, samtidigt som kostnaderna ökat kraftigt. Kommunen vill därför även genomföra ett sparpaket som ska minska antalet anställda i kommunen med 30 personer.


Tetra Pak drar inte ned

Jobb i fara - det har vi hört mycket om på sistone. Lågkonjunktur och finanskris gör livet tufft för företagen. Men medan Volvo har stora problem klarar sig ett annat stort svenskt exportföretag bättre. Tetra Pak i Lund drar inte ned på personalen.


Friskolan Procivitas förändrar

I programmet berättar vi också om de stora förändringarna som genomförs på gymnasiefriskolan Procivitas i Helsingborg - där ledningen nu erkänner att det varit för lätt att få högsta betyg på en kurs som nu slopats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista