Arseniksanering. Foto: Bosse Johansson

Tisdag 21 oktober


Malmöbo misstänkt i dopninghärva

En malmöbo är misstänkt för inblandning i en jättelik dopningshärva som just nu nystas upp av polis och åklagare runt om i landet. På tisdagen slog polisen till och hämtade cirka 45 personer runt om i hela landet till förhör. En av dem är alltså en 25-åring från Malmö som är känd i bodybuildingkretsar och som nu misstänks vara huvudmannen i härvan.

Per Eskil Hallberg, kriminalinspektör på narkotikaroteln i Malmö


Läderfabrik i Klippan förorenad


Den gamla läderfabriken i Klippan har stått övergiven i nära 20 år och både själva byggnaden och omgivningen är förorenad av tungmetaller.


Sverige funktionsanpassat 2010

Om två år, år 2010, ska samhället vara tillgängligt och anpassat för alla, så att även dé med en funktionsnedsättning kan vara i och komma fram till gemensamma utrymmen. Det har riksdagen beslutat om. Men alla områden kommer inte att bli klara. Ett av dom är järnvägsstationerna i Skåne. Möt synskadade Jonas Pettersson och hör om hur hans pendlande mellan Hässleholm och Malmö fungerar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista