Tisdag 21 oktober


Polisen vill ha hjälp mot villainbrott

Polisen i Mellersta Skåne väntar sig många inbrott under hösten och vill därför ha allmänhetens hjälp. Hur mycket ökar villainbrotten egentligen i mellersta Skåne?


Malmöbo misstänkt i dopninghärva

En malmöbo är misstänkt för inblandning i en jättelik dopningshärva som just nu nystas upp av polis och åklagare runt om i landet. På tisdagen slog polisen till och hämtade cirka 45 personer runt om i hela landet till förhör. En av dem är alltså en 25-åring från Malmö som är känd i bodybuildingkretsar och som nu misstänks vara huvudmannen i härvan.

Per Eskil Hallberg, kriminalinspektör på narkotikaroteln i Malmö

Sverige funktionsanpassat 2010

Om två år, år 2010, ska samhället vara tillgängligt och anpassat för alla, så att även dé med en funktionsnedsättning kan vara i och komma fram till gemensamma utrymmen. Det har riksdagen beslutat om. Men alla områden kommer inte att bli klara. Ett av dom är järnvägsstationerna i Skåne. Möt synskadade Jonas Pettersson och hör om hur hans pendlande mellan Hässleholm och Malmö fungerar.


Läderfabrik i Klippan förorenad


Den gamla läderfabriken i Klippan har stått övergiven i nära 20 år och både själva byggnaden och omgivningen är förorenad av tungmetaller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista