Onsdag 29 oktober


Strandsatta resenärer utan flyg

Många flygresenärer fick sina resplaner omkullkastade när flygbolaget Sterling gick i konkurs. Alla flygningar stoppades och många av resenärerna kommer inte att få någon ersättning för förlorade biljetter. På Kastrup finns besvikna resenärer.


Ny taktik mot gängbrottslighet

Polisens taktik för att bekämpa det så kallade gängkriget i Malmö ger resultat. På tisdagen greps en 21-årig man på Botildenborgsvägen. Vid polisens kontroll hade han en pistol gömd på sig. Ett antal poliser jobbar nu för att störa gängens verksamhet.


Privatiserade LSS-boenden kritiseras

Nu kommer kritik mot hur Lunds kommun har handskats med privatiseringen. I Lund tog Attendo Care över flera LSS-boenden i september i år. Man har inte tagit hänsyn till att de som bor på LSS-boenden har ett särskilt behov av trygghet och kontinuitet, menar anhöriga.


Samarbete minskar i ungdomsproblem

Det täta samarbetet mellan polisen, politiker och tjänstemän i Helsingborg för att får bukt på ungdomsproblemen i kommunen har gett resultat. Bland annat har skadegörelsen på kommunens skolor minskat med 60 procent. En viktig del i det så kallade ReAgeraprojektet är socialförvaltningens mobila resursteam som började jobba i januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".