1 av 2
Lars Dahlbom och Sven-Olof Hed vid radarskärmarna. Foto: Bosse Johansson/SR
2 av 2

Måndag 5 januari


Mustang född i Tygelsjö

I USA lever mustangerna vilt på vissa ställen, men samlas också in och blir tamhästar. Tomas Lindén i Tygelsjö importerade sin första mustang 2001. I lördags föddes fölet Stella det senaste tillskottet i flocken.


Radaranläggning blir museum

Beredskapsmuséet i Djuramossa utanför Helsingborg startades för att visa upp en underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget.

Snart kommer det att få en filial utanför Laröd i strandskogen alldeles intill Öresund. Här finns en radaranläggning som byggdes under kalla krigets dagar och som nu förvandlas till museum.


Tandläkaren erbjuder hälsokoll

På flera håll i Skåne kan man göra hälsokontroller hos tandläkaren. Bland annat i Osby och flera andra orter i nordvästra Skåne erbjuder en del tandläkare mätning av blodtryck och blodsocker i samband med vanliga tandkontroller. Syftet är att hitta patienter med risk för hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2.


Inte för kallt för vinterbadarna

Det är kallt och soligt i hela Skåne, vi besöker kallbadhuset i Sibbarp. Vågar skåningarna trotsa kylan och ta ett dopp?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".