Fredag 9 januari

Punktlighet viktigast för DSB First 

Det kommer bli förändringar för tågresenärerna när DSB First tar över Öresundstrafiken på söndag. Vi försöker reda ut vad det betyder för biljettaxorna och vilka konsekvenserna blir för resenärerna.Fritt gymnasieval oroar Lund

I Lund finns en oro för att de elever som bor i kommunen inte ska få plats på gymnasiet när alla niondeklassare nu fritt får välja vilken skola de vill i hela Skåne.

Lunds skolor har ett gott rykte och nu är kommunen orolig för att det ska leda till de egna eleverna konkurreras ut och får gå i skola på andra orter.

Berlinbarnen på utställning

I år är det 20 år sedan Berlinmuren föll och i sommar visas en utställning i Berlin med gamla och unga Berlinbarn.

Med början efter andra världskriget och ända fram till 1990-talet skickades barn från Berlin under skolloven till fosterhem i Sverige med organisationen Berlinbarnhjälpen.

Under 40 års tid kom 55 000 barn för att få uppleva naturen och världen utanför den instängda västenklaven i öst. Många av barnen kom till sommarfamiljer i Skåne via hamnen i Trelleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".