Tisdag 20 januari


Davis Cup-match utan publik

Davis Cup-matchen i Malmö mot Israel kan i värsta fall komma att spelas inför tomma läktare. Matchen den 6-8 mars betraktas som en högriskmatch och kan inte säkerheten garanteras blir den yttersta konsekvensen spel inför tomma läktare.


4 000 i protest mot bröstcancervården

Moderaten och regionrådet Catharina Blixen-Finecke har fått ta emot tjock hög papper med namn. Strax över 4 000 män och kvinnor i sydöstra Skåne som vill ha kvar bröstcancervården i Ystad har skrivit under med sina namn för att rädda kvar verksamheten vid Ystads lasarett. Politikernas plan ser ut som så, att eftersom det görs för få bröstoperationer i Ystad slås de samman med Kristianstad.


Hjärup får nytt utseende

Hjärups nya centrum kommer få två parallella längor med höghus. Byalaget protesterar mot höghusbygget som de menar förstör karaktären av samhället. Hjärup kommer inte längre se ut som den skånska byn. Men på måndagskvällen klubbades beslutet av kommunstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista