Måndag 2 februari


Matte på arabiska omdiskuterat

Folkpartiets skolpolitiska grupp anser inte att elever med utländsk bakgrund ska få ämnesundervisning på sitt modersmål. Folkpartisterna menar att eleverna lär sig svenska långsammare om de får till exempel matte på arabiska. Men på Kroksbäcksskolan i Malmö, där man länge har undervisat på både svenska och arabiska och andra hemspråk, håller man inte med.


Tid och rum utställningstema i Lund

Film, tid och rum är det övergripande temat när Lunds konsthall nu inleder det nya utställningsåret. Tre olika konstnärer har samlats kring en utställning med rubriken ”Den omedelbara framtiden”.


Bildskärm ersätter personkontakt

Nu ska en bildskärm ersätta handläggarna på arbetsförmedlingen i Perstorp. Istället för att få hjälp av en person som finns på orten kommer en handläggare i Sollefteå att vara behjälplig. Med hjälp av en scanner, mikrofon och bildskärm ska arbetsförmedlingens arbete bli effektivare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista