Onsdag 4 februari


380 jobb bort från Helsingborgsfabrik

Helsingborgsföretaget Becton Dickinson som tillverkar medicintekniska produkter ska lägga ner sin fabrik i Helsingborg. På sikt innebär det att 380 jobb försvinner när tillverkningen där succesivt flyttas till Mexiko, Indien och Singapore.


Lösning på cancergåtan?

Varje år dör 7 miljoner människor och 11 miljoner insjuknar i cancer världen över. Idag uppmärksammades världscancerdagen i domkyrkan i Lund. Det är Cancerfonden som tillsammans med kyrkan arrangerar olika föreläsningar om cancer. Finns det någon lösning på cancergåtan och när kan den tänkas komma?


Hon sydde skydd mot väskryckare

Under november månad drog en våg av rån ur cykelkorgar över Malmö. En av dem som drabbades var revisorn Katarina Larsson. Hon blev både arg och rädd men hon vägrade att ge upp sina cykelturer. Istället uppfann hon ett stöldsäkert skydd till cykelkorgen.

Förutom att skyddet håller tjuven borta håller det även väskan torr. Skyddet är nämligen gjort i ett vattenavstötande material. Nu har försäljningen rullat igång.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista