1 av 3
2 av 3
3 av 3

Måndag 9 februari


Brandkåren kör integrationsprojekt

Mångfald inom räddningstjänsten ska öka förståelsen för brandmännens jobb. Nu satsar Räddningsverket på brand- och säkerhetsvärdar med andra språk än svenska som modersmål.Tio månaders gratis utbildning lockade 186 sökande. Nu har 24 tagits ut.


Pettersson lägger skorna på hyllan

Efter sexton år som fotbollsspelare är det nu slutspelat för 33-årige Jörgen Pettersson i Landskrona BoIS. Efter det skadefyllda fjolåret villa han ge fotbollen en sista chans.


Men kroppen håller inte och Jörgen väljer att lägga av efter en karriär som bland annat innehåller 27 landskamper och proffspel i Tyskland.


Mäster Palm vaxas och rengörs

Skräddaren August Palm behöver ny kostym. I varje fall statyn av honom på söder i Helsingborg. Statyn ska renoveras och har nu plockats bort från sin sockel. Men alla som saknar den socialdemokratiske pionjären kan vara lugna. Han kommer tillbaka uppfräschad och fin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista