1 av 3
2 av 3
3 av 3

Tisdag 10 februari


Skånska pedofiler kartlagda


Övergreppen sker i pedofilernas hem genom att de lockar till sig sina offer exempelvis med hjälp av gåvor. Och ju äldre förövarna är, desto yngre är offren. Det visar lundaforskaren Jessica Ebberline i sin doktorsavhandling i rättspsykologi.”Att barn hjälper till att rekrytera nya offer förvånade mig mycket”, säger hon.Så görs en väderprognos

När snö och hård blåst är på väg till Skåne lyssnar många extra på våra väderprognoser i P4 Radio Malmöhus. Men hur går det egentligen till att göra en prognos - och vad kan göra att de slår fel? Det berättar meteorolog Erling Brännström på SMHI i Malmö i ett reportage.


Krogar i Malmö och Lund kollas

Arbetsmiljöverket genomför just nu kontroller på 200 restauranger i Malmö och Lund. ”Restaurangbranschen har varit eftersatt tidigare”, enligt inspektörerna Britt-Louise Heide och Eva-Lena Birgersson. Hala golv som kan vålla fallolyckor och dålig kemikaliehantering är vanliga brister på krogarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista