1 av 3
2 av 3
3 av 3

Torsdag 12 februari


Redhawks ställer in betalningarna

Samtidigt som Malmö Redhawks börjat vinna igen i hockeyallsvenskan har klubben lämnat in en ansökan till tingsrätten om företagsrekonstruktion. Det gör dem för att inte någon annan ska begära dem i konkurs.


Bondförnuft ska halvera olyckor

På lantbruk och i skogen är det allra farligast att jobba. Därför sätter sätter LRF nu igång satsningen ”Säkert Bondförnuft”. Startskottet gick På Bjärsjölagård där 30 lantbrukare var på plats för att utbildas till gårdsinspektörer.Studenter blir HIV-tolkar

Intima saker måste man få prata om på sitt eget språk. Därför utbildar Malmö Högskola ett tjugotal elever för att på olika språk kunna informera om HIV och andra sexuellt överförbara sjukdomar till nyanlända svenskar.


Lundakör på väg till Bangalore

De blev inbjudna till en gigantisk festival i Indien. Nu laddar elva funktionshindrade lundabor och lika många handledare för körturné med storpublik. Skåne Direkt var med på sista repet.


Glatt i skånska skidspår

Vår reporter Madeleine Fritsch gav sig ut i Skrylles skidspår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".